Guido Benucci
Geçen zaman içinde dondurma yapma tarzımız hiç değişmedi. Sadece en yüksek kalitedeki malzemeleri kullanıyoruz çünkü biliyoruz ki en iyi dondurma, her şeyden önce en iyi malzemelerle yapılır. Bu yüzden, tazelikten asla vazgeçmiyoruz ve daima bizim gibi ulaşılamaz lezzette dondurma yapma hedefi olan tedarikçileri seçiyoruz. Endüstriyel ya da yarı endüstriyel dondurma üretiminden çok uzağız. “Özel üretim” yapan zanaatkârlar olarak doğduk ve öyle devam etmek istiyoruz, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan dondurmacılarımız da öyle.
Çünkü bizde gerçek İtalyan dondurmasının sadece üretim tekniğini değil, İtalyan dondurmasına ilham veren ve onu dünyada eşsiz ve taklit edilemez yapan felsefeyi de dünyayla paylaşmamızı sağlayan bir tutku var.
Bu çalışma tarzını, hem İtalya hem de yurtdışındaki dondurmacılarımızda sürdürüyoruz. Üretim süreci her yerde tipik İtalyan tarzı ve yerel olarak temin edilebilecek en iyi ve en taze malzemeleri kullanıyoruz. Bununla birlikte, ürünlere İtalyan tarzını yansıtırken bizi misafir eden ülkenin damak tadı ve geleneklerine de önem veriyoruz ve ortaya yerel malzemeler ve uzmanlıkla üretilen İtalyan tarifi çıkıyor.
İster doğduğumuz yer olan Trento, ister Türkiye veya Çek Cumhuriyeti olsun, her şey aynı yöntemle, en iyi şekilde ve bir stile göre yapılıyor.
Cremeria Milano: uzmanlık, bilgi ve biraz cazibe. Bunlar bizim anahtar kelimelerimiz.
Dünyanın neresinde olursa olsun, daima mükemmel malzemeleri tercih ediyoruz. Çünkü sadece bu şekilde, gerçek el yapımı İtalyan dondurmasının yüksek kalitesini koruyabiliyoruz.
Cremeria Milano, mükemmel İtalyan dondurma sanatının izinde, sadece dengeli ve orijinal tarifler sunuyor: kalite, üretimde devamlılık ve rafine lezzeti bir araya getiren sağlıklı ürünler. İlk Trento laboratuvarında uzun yıllar boyunca edindiğimiz özel tecrübelerin sonucunda mevcut üretim laboratuvarlarımızı kurduk; Trento laboratuvarında malzemeler, tarifler ve üretim teknikleri üzerine yıllarca yapılan çalışmalar, müşterilerimize eşsiz ve kusursuz bir dondurma sunmamızı sağlayan uzmanlığı da beraberinde getirdi. Her zaman taze, her zaman dengeli ve her zaman mükemmel. Bu tecrübe, mükemmelliğin devamını sağlamak için Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’ndeki laboratuvarlarımıza da aktarılmıştır.
Cremeria Milano: uzmanlık, bilgi ve biraz cazibe. Bunlar bizim anahtar kelimelerimiz.
Bizi diğerlerinden ayıran özellik, meyveli dondurma çeşitlerindeki aromanın, mevsim meyvelerine göre değişmesi, daima doğru meyveyi olgunluğa ulaştığı doğru zamanda kullanmamızdır. Sütten meyveye, egzotik baharatlardan basit gibi görünen suya kadar her malzeme, maksimum tazelik ve kalite arayışı ve rutin kontrolün ürünü. Bu sebeple, yerel pazarları tanımak ve bilmek, ulaşılabilir malzemeleri belirlemek ve hangilerinin eşsiz el yapımı dondurma tariflerimize uyacağını bulmak işimizin belkemiği.
Çünkü malzemeler mükemmel bir dondurmanın vazgeçilmez unsurlarıdır, ancak bunların nasıl kullanılacağı ve bu büyülü süt, meyve ve buz karışımının nasıl yapılacağı bilinmediğinde, her şey boşa gider.
Açılan her yeni dükkanda, İtalya’daki dondurmacılarımızda en yüksek kaliteyi yakalamamızı sağlayan teknik ekiple çalışılır.
Böylelikle Cremeria Milano’nun kalitesi, müşterilerimizin bizi her zaman ayırt etmesini sağlayan o tarif edilemez dokunuşla her zaman aynı ve ulaşılamazdır.
Cremeria Milano: uzmanlık, bilgi ve biraz cazibe. Bunlar bizim anahtar kelimelerimiz.
Çölyak hastalığı giderek büyüyen bir realite ve Cremeria Milano uzunca bir süredir çölyak hastalarına özel dondurmalar sunmaktadır.
Çölyak hastalarına veya gluten intoleransı olan kişilere uygun olmayan malzemeleri kullanmamak için maksimum düzeyde uğraşıyoruz.
Bazı un türlerinin hastalara zararlı olduğunu biliyoruz ve bu yüzden neredeyse tamamen hiçbirini kullanmıyoruz: yalnızca Tiramisu ve Bignolata çeşitlerinde ve külahlarda un kullanıyoruz. Müşterilerimize karşı olan hassasiyetimiz, beraberinde maksimum ciddiyet ve şeffaflık da getiriyor; unlu ve unsuz ürünlerin aynı hatlarda üretilmesinden dolayı eser miktarda un kalıntısı söz konusu olduğundan, ürünlerin %100 unsuz olduklarını garanti edemiyoruz. El yapımı dondurma üretim sürecimizin bir sonucu olan bu durumun çölyak hastaları tarafından bilinmesi gerekir.
Dondurma ustalarımız uzun yıllara dayanan tecrübeye sahipler ve dondurmaları doğru sürede hazırlamak için çalışıyorlar, ne çok hızlı ne çok yavaş.
Makinelerimiz uzun yılların getirdiği tecrübenin ve günden güne gelişmenin ürünü olup, en iyi üreticilere kendi planlarımız ve özel çizimlerimiz doğrultusunda yaptırdık. Çünkü bizim için yalnızca ortaya çıkan ürünün kalitesi önemlidir. Ve bu kalite, normal endüstriyel dondurma makineleri ile elde edilen kaliteyle mukayese edilemeyecek düzeydedir.
İtalya’da makinelerimizi üreten şirketler, dünyanın diğer yerlerindeki dondurmacılarımız için de tamamen aynı makineleri üretmektedir.
Doğal olarak bütün üretim yerel yetkililer tarafından sıkı şekilde denetlenmekte ve kalite standartları onaylanmaktadır.
Göründüğü üzere, her şey kolay. Bizim dondurmamızı yapmak basit; olabildiğince taze malzemeler yeterli.
Ancak gerçekte hiçbir şekilde kolay değil ve hiçbir şeyde doğaçlama yapılamaz: farklı seçenekler arasından dondurma yapımı için en uygun olan yerel mevsim meyvesini seçmek bir sanattır. Ve sanat öğrenilmez.
Burada da anahtar kelimelerimiz görülüyor: uzmanlık, bilgi ve biraz cazibe.